top of page

DE MONEY ACADEMY

hanneke van onna | money coach | financiele vrijheid

Op mijn reis van leven op de armoedegrens naar financiële onafhankelijkheid en vrijheid is mijn grootste inzicht dat geld niets te maken heeft met wat je doet met geld.

Ook niet zozeer hoe je denkt over geld, maar wel over hoe je voelt over geld.

Wat is je relatie met geld?

Wat zijn de financiële overtuigingen die je juist afhouden van een gevulde portemonnee of een vette bankrekening?

Geld is taboe, praten over geld is taboe.

Geld is angst.

Een gevoel van schaamte als je weinig hebt en een gevoel van schuld als je veel hebt.

Naarmate ik meer leer over geld en meer mensen spreek over hun problemen met geld ben ik ervan overtuigd geraakt dat de oplossing van financiële stress & zorgen met bijbehorende slapeloze nachten niet ligt in cijfers, formules, balansen, kasboekjes of data maar in ons (onder)bewustzijn.

Dáár ligt de bevrijding uit jouw geldgreep, uit de ratrace of van jou portemonneepijn.

En dat is waar De Money Academy jou mee helpt.

handen met geld
HannekevanOnna-61.jpg

Online courses

hanneke aan het coachen
HannekevanOnna-126.jpg

Coaching

We denken vaak dat we beslissingen over geld nemen op grond van rationele overwegingen en feitelijke gegevens. Thuis, op school, in de samenleving en vanuit de media is ons dat zo geleerd. In werkelijkheid nemen mensen geen beslissingen op basis van spreadsheets. Beslissingen worden genomen aan de eettafel of in de boardroom op basis van persoonlijke ervaringen, de unieke blauwdruk, ego, status, ‘hoe het hoort’, marketing en random externe invloeden of validatie. (o.b.v. The Psychology of Money, Morgan Housel)

Goed omgaan met geld heeft meer met (aangeleerd) gedrag en gedachten te maken - op basis van onbewuste krachten - dan met kennis. En dat zijn nou juist de twee dingen – gedrag & gedachten – die moeilijk te veranderen zijn, zelfs, of juist, voor heel intelligente mensen.

De Money Academy reikt particulieren, bedrijven en organisaties kennis, advies en ondersteuning aan af te rekenen met geldgedoe.

3.png
"If you get the inside right, the outside will follow"
Eckart Tolle

Zou het niet geweldig zijn om de oorsprong van al je geldproblemen te kunnen vinden én op te lossen in plaats van steeds maar weer aan symptoombestrijding te doen?

Jouw geldverhaal is dat wat je jezelf en anderen vertelt als er gevraagd wordt naar je financiële situatie. Het is meestal een optelsom van financiële problemen in je huidige leven. Zorgen en stress om geld, klagen over de inflatie, stijgende energiekosten of alles wat duurder wordt, slecht betalende klanten of geen klanten. Het zijn de gedachten die je overdag bezighouden en ’s nachts wakker.

In mijn praktijk als Money Coach hoor ik veel en verschillende verhalen over geld. Verhalen die fungeren als rookgordijn voor problemen die veel dieper liggen, heel diep verborgen, namelijk onderwater, in ons onbewuste. Lees verder...

Poster Money Mountain
"Before you can transform your wallet from poor to rich,
you've got to transform your spirit from poor to rich"

Robert T. Kiyosaki, auteur Rich dad, Poor dad
Hanneke van Onna | Money Coach

bottom of page