top of page

4 manieren om geld te verdienen

Bijgewerkt op: 10 nov. 2022


Hanneke van Onna | Financiele vrijheid | Financiele onafhankelijkheid

Wat je ziet is het Cashflow Kwadrant van @therealkyosaki.


Ik gebruik dit model tijdens mijn trainingen.


In het Cashflow Kwadrant staan 4 manieren van geld verdienen.


Linkerkant

- De E staat voor Employee: ‘you have a job’

- De S voor Self-empoyed, een zelfstandige of zzp-er: ‘you own a job‘


Rechterkant

- De B staat voor Business-owner: ‘you own a system or people work for you’

- De I staat voor Investor: ‘money works for you’


De weg naar financiële vrijheid is een move maken van de linker naar de rechterkant van het kwadrant. Links zitten de mensen die inkomen genereren afhankelijk van hun eigen inspanning (actief inkomen). Rechts zitten de mensen die inkomen genereren zonder er voor te werken (passief inkomen).


Het bizarre is dat 95% van de wereldbevolking zich aan de linkerkant van het kwadrant bevindt en slecht 5% aan de rechterkant.

Terwijl 95% van het wereldkapitaal zich aan de rechterkant bevindt en slecht 5% aan de linkerkant!


Toen dit besef bij me binnenkwam kwam ik erachter dat ik in het ‘verkeerde’ kwadrant zat, tenminste als ik wilde doorgroeien naar financiële vrijheid. Zo ben ik 25 jaar een E geweest, de afgelopen jaren een S met langzaam opschuiven naar rechts. Inmiddels ben ik voor 70% een I en voor 30% een S, met de doelstelling naar 100% I over 5 jaar.


Hoe zit dat bij jou?


Wil je ook een move maken van links naar rechts?

We kunnen dit onderwerp vastpakken in een 1:1 gesprek.

Of je kunt jezelf onderwijzen door mijn money masterclass bij te wonen.


39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page