top of page

Ook, of juist, celebrities worstelen met money issues

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2023


Zendaya (Euphoria actrice) is open over haar financiële therapie om beter met geldzorgen om te gaan.


Zendaya staat op de cover van de Engels Vogue. In een lang interview vertelt de jonge actrice over haar ervaringen met therapie en angsten over haar financiële toekomst.


Hanneke van Onna | Geldpsycholoog | Money Coach

"Ja, natuurlijk ga ik naar therapie" zegt ze tegen Vogue, als gevraagd wordt hoe ze navigeert in haar leven in de spotlights."Zendaya onthult dat een terugkerend onderwerp bij de therapist de angst rondom geld is.

"Mijn moeder is een spaarder, dat probeer ik in mijn achterhoofd te houden Mijn vader is meer van het type geld moet rollen, je kunt het niet meer uitgeven als je dood bent. Ik ben ergens in het midden daarvan." En terwijl ze een shitload of money verdient tegenwoordig geeft Zendaya toe dat ze het lastig vindt om uit te geven. Ze vertelt een verhaal over een vakantie met een vriend waarin ze haar creditcard de hele vakantie aan hem gaf om alles te mee te betalen maar haar niet te vertellen wat de bedragen waren. Dat zou teveel stress geven.


Mijn ervaring is dat mensen die plotseling een heel groot bedrag op hun rekening krijgen, zoals artiesten of loterijwinnaars bijvoorbeeld, maar moeilijk gezonde, volwassen keuzes kunnen maken. Te veel geld kan voelen als een mega verantwoordelijkheid, als een zware last. Met als gevolg dat ze het liever kwijt dan rijk zijn.... en alle ellende die daarmee gepaard gaat....

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page