top of page

10 dingen die ik leerde in de afgelopen 10 jaar1. Wees jezelf

Doe niet alsof, doe niemand na. Die energie gaat je niet helpen. Just you being you kost jou geen energie en de ander gaat erop aan.


2. Denk positief

Je gedachten creëren je werkelijkheid. Jij bent de wereld. Je creëert je eigen wereld. Thoughts become things right? Zelfverwijt, afwijzing, haat en afgunst halen je naar beneden. Vertrouwen, dankbaarheid, vergeving, acceptatie stuwen je omhoog.


3. Wees van dienst

Welke vraag stel ik mezelf iedere dag? Het is niet ‘hoeveel verdien ik vandaag?’ en ook niet ‘hoe zie ik eruit vandaag?’ maar: ‘Hoe kan ik van dienst zijn vandaag?’. How can I serve. Hierin zit een soepele, zachte, scheppende, open energie in die je helpt te focussen op dienstbaarheid voor een ander.


4. Vraag wat je wil

Vraag om wat je wil. De deal, de opdracht, de handtekening. Dit was les 1 in mijn sales carrière 25 jaar geleden. En nog blijkt dat de meeste mensen het heel lastig vinden om te vragen om de deal. Listen up: degene tegenover je – of het universum - zit er écht op te wachten. Dat jij vraagt. We leren ‘kinderen die vragen worden overgeslagen’. Ik zeg ‘mensen die niet vragen worden overgeslagen’.


5. Omarm angst

Spannende dingen vragen om gedaan te worden. Drempels om genomen te worden. Als je in je buik voelt ‘oeoeoe, dit is scary’, dan kun je er donder op zeggen dat precies dít is wat je moet aangaan.


6. Wees onafhankelijk

Niemand gaat er voor je zorgen in the end. Alleen jij kunt zorgen voor jezelf. Alleen voor jezelf. Niet voor anderen. Dus je hoeft anderen ook niet te fixen, zij zorgen ook weer zelf. Afhankelijkheid maakt je inflexibel. Afhankelijkheid van de overheid, je partner of je ouders bijvoorbeeld. Als je staat in je eigen kracht, in verbinding met de ander, ben je in staat tot grootsheid. Echt.


7. Laat controle los

Wanneer je de kramp op geld verdienen, omzet, winst of andere KPI’s loslaat (en het is met geld hetzelfde als met relaties) is er ruimte om dingen te laten ontstaan. Vaak veel mooier en magische dan je hebt kunnen bedenken met je hoofd.


8. Neem verantwoordelijkheid

Voor je gedrag, gedachten, bankrekening en jezelf. OWN your divine power!


9. Luister naar je lichaam

Alles wat je in je leven hebt meegemaakt en dat van je (voor)ouders is opgeslagen in je lichaam. Je lichaam is een container aan ervaringen, emoties, situaties van jou en je familie. Het geeft je signalen als stress, pijn en onrust als something OFF is. Luister en handel ernaar.


10. Stel grenzen

Echt leiderschap zit in heldere, gezonde grenzen stellen. Voor jezelf, je familie, klanten, opdrachtgevers, stake holders etc. Het woord NEE gaat hand in hand met leiderschap en grenzen stellen.


And so it is.

In liefde en overvloed,

Hanneke


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page