top of page

De 7 wetten voor succes, geluk en overvloed

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023


Hanneke van Onna | Financiele vrijheid | Financiele onafhankelijkheid

De 7 wetten voor succes, geluk en overvloed in dit leven

1. De wet van puurheid

Als we geboren worden zijn we puur en tot alles in staat. Onbevlekt & onbevangen. Onze kern is puur, ons brein onbegrensd en onze potentie eindeloos. Vind je ware kern, je heilige vuur en de wereld ligt aan je voeten.

2. De wet van geven en nemen

‘Om te krijgen moet je eerst geven’

Omdat je lichaam, geest en het universum voortdurend in een dynamische wisselwerking met elkaar staan, heeft het stilzetten van energiecirculatie hetzelfde effect als het stopzetten van je bloedstroom. Als bloed niet stroomt gaat het klonteren, stollen en stagneren. Daarom moeten we geven én ontvangen om ervoor te zorgen dat overvloed – of wat je dan ook wenst – blijven circuleren in ons leven.

3. De wet van vragen

Helemaal in lijn met de wet van geven en nemen is de wet van vragen. Ook wel de wet van samenwerking en verbinding. Om hulp vragen is geen teken van zwakte zoals zoveel mensen denken, het is juist een teken van kracht. Het vragen om steun en hulp aan een ander geeft aan dat je in al je onafhankelijkheid durft uit te reiken naar in ander en te vragen om wat je nodig hebt. Samen sta je sterker. In het gevoel van verbinding kunnen de mooiste dingen tot stand komen. Vaak groter, mooier en beter dan je het zelf had kunnen dromen.

4. De wet van magnetisme

Onze gedachten zijn heel sterk en werken als magneten. Als je denkt dat je een mislukking bent, dan trek je situaties aan die je laten mislukken en mensen die zelf ook mislukkingen zijn. Je ongelukkig voelen is ongelukkig zijn en ongeluk zal je ten deel vallen. Wat je uitstraalt trek je aan, wat je voelt en denkt, daar krijg je alleen maar meer van. Andersom leidt een meer positieve kijk op het leven tot fijne dingen. Optimistische gedachten leveren productief gedrag op wat jouw kans op succes, liefde en geluk enorm kan vergroten.

5. De wet van intentie

‘Where intention goes energy flows’

Het is de kunst om jouw energie te richten en in lijn te brengen met dat wat je wil, en niet met wat je niet wil. Het doel is om de energie die iedere dag overal om je heen is positief aan te wenden. Om de energie voor je te laten werken in plaats van tegen je. Het resultaat is dat je je positieve energie activeert en matcht met je verlangens. Je gaat energie veranderen en krijgt vertrouwen in de aantrekkingskracht van overvloed en voorspoed. We noemen dit de Law of Attraction, ook wel LOA.

6. De wet van loslaten

Na het vinden van het heilige vuur, het focussen van je aandacht op jouw verlangen, het durven vragen en het weten dat je met positieve energie en optimistische gedachten positieve dingen verwezenlijkt, is het tijd voor deze stap: loslaten. Met loslaten bedoel ik niet dat je opeens onverschillig moet worden of werkeloos op de bank kan gaan zitten. Met loslaten bedoel ik dat je je droom niet koste wat kost moet willen afdwingen. Dat je alleen maar gericht bent op de uitkomst en krampachtig vasthoudt aan die ene manier of dat exacte resultaat. Dat werkt contraproductief. In plaats daarvan moet je loslaten in de zekerheid dat je droom uitkomt. En leven alsof je droom er al is. Dat vergt een rotsvast vertrouwen in de onzichtbare organiserende krachten van het universum die voor jou aan het werk gaan. Een houding van kalme zekerheid is het beste manier om jouw droom te realiseren.

7. De wet van actie, doel of richting

Fysieke acties in de richting van je droom blijven altijd noodzakelijk. In actie komen geeft je bovendien een gevoel van regie en kan je helpen om je angst voor het onbekende te overwinnen. Als je weet wat je pure potentie is dan weet je ook wat je hier komt doen. En kun je eenvoudig betekenisvolle doelen stellen voor verwezenlijking van je dromen. Doelen stellen is heel belangrijk. De te nemen stappen en benodigde acties volgen dan vanzelf.

Boor je talenten aan, doe wat je blij maakt, durf te leiden vanuit je hart en je doel te dienen door steeds te bedenken: ‘How can I serve?’ in plaats van ‘How can I earn, take or have?’.

Ja mooi mens, ik kan je verzekeren: Magic is in this. Ik ben het levende bewijs. En als ik het kan, kan jij het ook!

Met dank aan Deepak Chopra die mijn leven in overvloed ontvlamde. Hij was en is mijn spirituele gids voor overvloed, succes en rijkdom.

Veel uit deze post komt uit mijn boek The Money Issue (2020) waarin ik mijn reis van leven in armoede naar leven in rijkdom beschrijf. Mocht je hulp of gidsing nodig hebben om succes, een gevoel van rust & geluk en financiële vrijheid te hebben, laat dan een berichtje achter in m’n mailbox info@hannekevanonna.nl , ik kom dan snel bij je terug!

175 weergaven0 opmerkingen
bottom of page