top of page

Mijn vakantiehuisje op de Veluwe blijkt een schot in de roos!

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023


Hanneke van Onna | Financiele vrijheid | Financiele onafhankelijkheid

Begin dit jaar begon het te kriebelen. Ik had mijn beleggingen in aandelen, crypto en valuta op orde. Dat liep en loopt nog steeds lekker. In termen van geld vóór laten werken in plaats van werken voor je geld. Ik wilde de sprong wagen naar beleggen in vastgoed.

Dat voelde behoorlijk buiten m'n comfort zone voor iemand met een huurhuis en die nooit eerder een huis zelf heeft gekocht? Maar voor alles is een eerste keer én ik werd niet belemmerd door een killing hypotheek of enige andere saboterende overtuiging of trauma aangaande vastgoed.


Zo kwam het dat ik op 13 maart, de vrijdag voordat dit land in lock-down ging, mijn eerste vakantiehuisje aanschafte. Rete spannend. Ik wist toen nog niet dat de huisjesmarkt in Nederland zo’n hoge vlucht zou gaan nemen. Ja, soms moet je geluk hebben in je leven 😉

Het huisje werd geplaatst op een prachtig park op de Veluwe, aangesloten op water, elektra, riolering, gas, kabel en wifi. Ik scharrelde de inboedel en de inventaris bij elkaar, stylde het geheel af en zorgde voor professionele foto’s. Daar kwam mijn jarenlange marketing kennis reuze van pas.

Met vlotte pen en commercieel elan deed ik de set-up van m’n Airbnb account en zette de accommodatie Heerlijk Huisje Hoenderloo online.


Wat er toen gebeurde was ik niet gewend…. De boekingen stroomden binnen! Ik moest m’n telefoon ’s nachts op vliegtuigstand zetten, want het stopte niet! Mijn 24/7 virtuele boekingskantoor was geopend. Zo ook de nieuwe huurinkomstenrekening. Wat een geweldige handel! Ik ben helemaal psyched ervan.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder, Heerlijk Huisje Hoederloo staat niet alleen op Airbnb, maar ook op Booking, Duitse websites en Expedia. De hele zomer, tot en met eind september is het volledig nokkie verhuurd. Ik heb een mega vruchtbare nieuwe inkomstenbron gevonden die me flink heeft beziggehouden, waar nog wat puntjes op i nodig zijn (volgens de reviews) en waar het laagseizoen nog wat uitdagingen biedt. Ik ben bezig met een tweede huisje. Want ja, ik zou dief zijn van eigen portemonnee als ik dit momentum niet aangrijp.


En goed voorbeeld doet volgen. De laatste tijd vragen veel mensen me advies over recreatiewoningen. Over aanschaf, waarde, regels, budget, vrije kavels, verhuur. Do & don’ts. En aangezien ik financiële onafhankelijkheid predik, vooral voor vrouwen, deel ik mijn insights en learnings natuurlijk met liefde en toewijding. Omdat verhuur van je (vakantie)huis serieus inkomsten kan genereren. Zonder al te grote investering. Wil je ook graag (meer) geld verdienen met je huis plan dan een advies-gesprek in! Of je nou al een verhuurwoning hebt of niet. Dat maakt niet uit. Grijp deze lucratieve kans aan, pak het momentum en mail me voor het maken van een afspraak op info@hannekevanonna.nl!


465 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page