top of page

Gastblog de Ondernemer 13 januari 2020

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023

Hanneke van Onna | Financiele vrijheid | Financiele onafhankelijkheid

Dít staat vaak in de weg bij geld verdienen (5x)


Hanneke van Onna is ondernemer en expert (én ervaringsdeskundige) op het gebied van financiële onafhankelijkheid. Ze schreef er 'The Money Issue' over, die op 24 januari verschijnt. Het boek is een absolute aanrader voor wie zich herkent in onderstaande money issues en/of de wil heeft om in 2020 echt meer te verdienen. Voor De Ondernemer schreef ze deze gastblog.

Hanneke van Onna 13 januari 20201. Geen tijd

Een biggie is: ik heb geen tijd, ik ben drukdrukdruk en heb een overvolle agenda. ‘Geen tijd’ is een fenomeen geworden in onze maatschappij. Want zonder volle agenda tel je niet mee. Right?

Het hebben van geen tijd is een veelgebruikt excuus om maar niet te hoeven beginnen aan de dingen die er werkelijk toe doen. Ja, je hoort het goed, ‘geen tijd’ is een excuus. Want voor belangrijke zaken en afspraken, die je dichter bij je doel brengen, máák je tijd. Alle andere dingen die jouw tijd opslurpen mag je uit je agenda schrappen. Durf het! Doe het! Je zult zien dat het je oplevert, in tijd én geld. Focus levert altijd op.

2. Hard werken = geld

Het is een misvatting dat harder werken meer geld in het laatje brengt. Harder werken levert je meestal niet die extra knaken waar je zo naar verlangt. Het levert je alleen maar meer stress, frustratie, en fysieke en mentale klachten op. Omdat je meer doet van wat kennelijk in minder tijd ook niet lukte. Meer van het zelfde dus.

Zelf dacht ik altijd hard werken = succes = geld. Zo had ik het geleerd vanuit m’n jeugd. Nu weet ik: gefocust werken = resultaat = vervulling = geld.


3. Geven en nemen

Wil je meer geld verdienen, meer succes, meer inkomsten en meer geluk in je leven? Er is een cruciaal aandachtspunt waar je makkelijk overheen kijkt als je dit wil bereiken. Dat fundamentele inzicht is: ‘Om te kunnen ontvangen moet je eerst kunnen geven’.

Geld heeft het nodig om te circuleren, net als ons bloed. Als bloed niet stroomt gaat het klonteren. Als geld niet stroomt stagneert het. Daarom moeten we geven én nemen om ervoor te zorgen dat rijkdom en overvloed blijven circuleren in ons leven. Oppotten stopt de geldcirculatie. Geld kan dan niet meer vrij naar je toekomen.

So, kill your inner Dagobert, investeer, deel, geef en leer te ontvangen.

Op mijn weg naar een gezonde onderneming en een financieel onafhankelijk leven kwam ik erachter dat je financiële waarde samenhangt met je mate van eigenwaarde.


4. Klein maken

Als het even niet zo gaat als je had gedacht, is het onze neiging onszelf ongenadig neer te sabelen en klein te maken. ‘Wie ben ik om dit te zeggen?’, ‘Ik heb niet genoeg skills om die klus te klaren’. ‘Is er wel ruimte voor mij op de markt, er zijn er immers al zoveel?’, ‘Ik weet niet genoeg voor die acquisitie’, ‘Ik ben slecht in verkoop’. Terwijl juist tegenslag ons ondernemers laat groeien. Hobbels en obstakels zijn kansen voor meer.

Op mijn weg naar een gezonde onderneming en een financieel onafhankelijk leven kwam ik erachter dat je financiële waarde samenhangt met je mate van eigenwaarde . Dus als je jezelf niet genoeg vindt, eigenwaarde-issues hebt, jezelf steeds neerhaalt of klein maakt dan zal je economische waarde niet kunnen groeien en dat staat je verdiencapaciteit ernstig in de weg.


5. Wankele prijsstellingen

Als je niet goed weet wie je bent, waar je vandaan komt en wat je waard bent is het heel lastig om je eigen ‘prijs’ te bepalen. Een tekort aan eigenwaarde resulteert in wankele prijsstellingen, makkelijk en veel korting geven, prijsdumping, niet consistente tariefstellingen en steeds wisselende proposities met dito prijskaartjes.

Als je daarentegen weet wat je waard bent sta je voor je prijs. Die is duidelijk, structureel en consequent. Als je jouw waarde kent, zullen alleen díe klanten naar je toekomen die jou en je tarief waarderen. Dat maakt het leven wel zo overzichtelijk. En je portemonnee voller.

Pre-order The Money Issue

Bestel het boek van Hanneke van Onna nu alvast via deze link. 'Dit boek gaat helpen de weg naar financiële onafhankelijkheid te vinden en het leven van je diepste verlangens en grootste dromen te krijgen', luidt de belofte. Heb je 'm als een van de eersten in huis!


Hanneke van Onna

Brand- en marketingexpert / Money & Business Coach

Als business coach en mentor helpt Hanneke van Onna bedrijven, ondernemers en zzp'ers met het upscalen van hun business. Verdienmodellen en concreet resultaat met focus en fun zijn haar handelsmerk. Hanneke werkte eerder als brandbuilder en media-marketeer voor onder meer DWDD, Donald Duck, Tina en AVROTROS.

Op 24 januari a.s. verschijnt haar eerste boek, waar ze ook workshops over geeft: The Money Issue. Missie: financiële onafhankelijkheid voor vrouwen.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page