top of page

Jouw money struggles zijn verhalen die je toestaat

Bijgewerkt op: 24 nov. 2022

Jouw money struggles zijn verhalen die je toestaat te bestaan

Het is meer dan normaal dat je verlangt naar een beter leven. Je verlangens en dromen zijn niet per ongeluk in je hart geplaatst. Het leven wil serieus dat je meer hebt.

De vraag in: "Zou je meer willen?".

Het antwoord is JA toch? Want willen we niet allemaal een beter, rijker en mooier leven?


Maar ben je ook echt klaar om te doen wat het nodig heeft om ook meer te hebben? Om eerlijk te zijn, ondanks dat we onwijs ons best doen om meer te creëren wil dat nog niet zeggen dat het ook lukt. En als het dan niet lukt. Wat dan? Wat doe je dan? Dan geven we de schuld aan de situatie, aan iemand anders of het leven zelf.

Yes it is. Dat is wat we doen.

Maar luister, er zijn regels voor elk spel, en het leven is zo’n spel.

Als je de game wil winnen moet je de regels kennen en skills moeten ontwikkelen. Anders blijf je maar in cirkeltjes ronddraaien. Misschien is dit wel exact hoe jij je voelt, dat je steeds maar dezelfde rondjes draait. Dat hetzelfde setje shit steeds terugkeert.


Als je wil dat de dingen gebeuren waar je naar verlangt, dan is het nodig om je energie te richten op je wensen en je dromen in plaats van wat er allemaal niet is, of wat er mogelijk mis kan gaan alvorens in actie te komen. Belangrijker nog dan je energie te richten op succes is het om je gedachten, overtuigingen en je gevoel over geld te veranderen want,


Als je actie onderneemt met het geloof dat je het niet waard bent dan is verdoen van je tijd.


Maar als je bereid en klaar bent om naar je geldproblemen en worstelingen te kijken, zullen ze jouw verhalen onthullen. Verhalen die je inzicht geven in patronen en gekke geldgewoonten. Patronen die steeds zorgen voor een lege bankrekening. In jouw levensverhaal ligt de sleutel om je eigen verhaal te schrijven. En te leven.


Geloof je meer in je problemen dan in wat je kan bereiken? Wat je aandacht geeft groeit, you know.

Welke probleemverhalen vertel je jezelf? En hoe kom je aan dit verhaal?

Het veranderen van je verhaal vergt tijd maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

We hebben allemaal ons verhaal. En dit hoeft niet perse de waarheid te zijn. De meeste mensen verzinnen (onbewust) een verhaal om goed te praten of te verbloemen hoe we ons werkelijk voelen. Je brein moet namelijk altijd betekenis geven aan wat er gebeurt.


Maar hoor me goed:


Je bent niet wat je denkt. Je bent niet je verhaal. Jouw worstelingen met geld zijn een indicatie van waar je in hebt toegestemd, en wat je hebt toegestaan in je leven. Snap je dat?

Denk er maar eens over na.

Je bent niet je verhalen!

Als je leert om je aandacht naar binnen, naar jou, te richten en je eigen ruimte op te eisen dan ben ook jij bij machte om je eigen verhaal te schrijven en te leven. Precies zoals jij dat wil.

Mensen die hun dromen leven hebben uitgedokterd wie ze werkelijk zijn en weigeren toe te geven aan dingen die minder zijn dan ze verdienen.

Dit kan jij ook!

Neem je tijd om dieper naar binnen te kijken, naar je zelf opgelegde verhalen, op zoek naar antwoorden.

Waarom sta ik het leven toe zoals het is? (alleen als je antwoord op de vraag: Zou je meer willen? ‘JA’ was hierboven)


Enjoy your journey!

P.S. Ben je klaar met worstelen en ploeteren?

Ben je bereid om voor eens en altijd af te rekenen met je geldproblemen.

Je bent maar een stap verwijderd van je droomleven. Echt. Vertel me waar je naar verlangt (meer geld, meer rust, die ene baan, meer omzet, meer balans, meer klanten) en ik laat je zien hoe.


Boek een Hot Seat Sessie om te komen van waar je bent naar waar je wil zijn.

Zodat je eindelijk kan verdienen wat je verdient!

***** Dit werkt voor ondernemers, mensen in loondienst, particulieren en mensen met een droom voor een eigen bedrijf.


HannekeOver Hanneke

Hanneke van Onna studeerde psychologie en communicatiewetenschappen aan de huidige Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze werkte als brandbuilder, marketeer en mediastrateeg voor o.a. De Wereld Draait Door, Kinderen voor Kinderen, Donald Duck, Tina en AVROTROS. Vanaf 2018 heeft ze haar eigen bedrijf als business coach en marketing mentor, waar ze zowel bedrijven als particulieren helpt met hét onderwerp dat haar leven lange tijd heeft beheerst: geld. Lees haar 'een leven lang money issues' hier.

Ze heeft haar eigen vergaderlocatie en kantoor in Amsterdam Oost, waar ze als money en business coach een-op-een-trainingen, groepstrainingen en workshops geeft. Dit doet ze met een voor haar typerende mix van persoonlijke ervaringen, business expertise, psychologische diepte en spiritueel bewustzijn.

Hanneke van Onna is een alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze wonen in Amsterdam.

www.hannekevanonna.nl

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page