top of page

Psyche en pegels

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2023


Hanneke van Onna | Money Coachj

Dit interview verscheen in januari 2023 in verschillende regionale dagbladen:


Het is makkelijk om anderen de schuld te geven van je ellende


Tekst: Nancy Ubert

Foto: Fréderique van Leengoed


Diep wanhopig kijkt Hanneke van Onna kijkt om zich heen in haar flatje vol geleende spullen. Hoe betaalt ze haar huur? Ze heeft geen spaargeld, pensioen, cash of plan. Snikkend zakt ze op de keukenvloer. Dan komt het besef: niemand anders dan zijzelf kan haar financiële situatie veranderen.


Het was stapelverlies: een faillissement, een scheiding, een ontslag en daarna een tijdelijke werkgever die maandenlang niet betaalt. Uiteindelijk was al haar geld op en was ze bang dat ze haar huur niet kon betalen. ,,Ik had het aan niemand verteld. Ik schaamde me zo. Ik had altijd supergoede banen, en was de bikkel die altijd doorwerkte, ook toen er kinderen kwamen, en opeens zat ik volledig aan de grond. Wat een struisvogel ben ik geweest. Terwijl iedereen altijd bij mij kwam als er problemen waren. ’Hanneke fikst het wel’. Ik had altijd controle over de situatie. Niet dus.’’


Op dit dramatische dieptepunt in haar leven kreeg ze dat belangrijke inzicht. Berooid nam ze op die koude keukenvloer een besluit dat haar leven voorgoed veranderde. ,,Ik ga ervoor zorgen dat er altijd genoeg geld is om alle rekeningen te betalen. Ik wil een toekomst opbouwen vol geluk en vrijheid voor mij en mijn kinderen.’’ Inmiddels ligt het leven op de armoedegrens ver achter haar. En dat gunt ze anderen ook.


Geldpsycholoog Hanneke van Onna heeft meerdere boeken op haar naam staan en weet als geen ander hoe je een merk kunt opbouwen. Ze heeft grote rijkdom gekend en diepe armoede. Nu gebruikt ze al haar kennis en ervaring om anderen te helpen een gezonde relatie met geld op te bouwen waardoor de hoogte van de bankrekening aanzienlijk verbeterd kan worden. ,,Psyche en pegels.’’


Lees verder via een van de links naar het artikel.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page