top of page

Wat zijn GELD-opstellingen?

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2023

Een quiz:


A. Munten stapelen

B. Spreadsheets invullen

C. Money blocks opruimen

D. Follow the money speurtocht

E. Puzzelen met briefgeld


Het antwoord is antwoord C. Met geldopstellingen krijg je inzicht wat je tegenhoudt om geld te hebben en te houden. De zogenaamde MONEY BLOCKS.


In een ‘opstelling’ worden mensen en/of dingen opgesteld – neergezet - in een ruimte. In een opstelling met een groep kunnen dat mensen zijn. Dat noemen we dan representanten. Je representeert jezelf, iemand anders, een ding of een abstracte term. Letterlijk neergezet. In plaats van mensen kunnen er ook dingen worden neergelegd, de zogenaamde vloerankers, die iets of iemand vertegenwoordigen. Ik werk bijvoorbeeld met vilten bladen op de grond of bij individuele sessies met Playmobil poppetjes (never stop playing!).

In een familie- of organisatieopstelling kom je achter bepaalde verhoudingen. Je krijgt inzicht in de gevoelens en de belevingswereld van de ander.

Deze methode kun je ook toepassen op meer functionele, abstracte thema's zoals GELD of werk. Voordat de opstelling start, zorgen we ervoor dat jij jouw vraag helder hebt. Waar wil je precies inzicht in?


Het kan zijn dat je benieuwd bent waarom geld niet stroomt in je leven, dat je meer wil weten over jouw relatie met geld, welke belemmerende gedachten en financieel destructieve overtuigingen en patronen je tegenhouden, waarom je geen klanten aantrekt, altijd te weinig geld hebt of je onderneming niet van de grond komt.


Op een Geldopstellingen dag breng je jouw eigen vraag in maar het kan ook zijn dat je in opstellingen van anderen staat. Daar sta je dan niet voor niets, want iedere opstelling geeft ook inzichten aan jou. Er is vaak een reden waarom precies jou, in die rol in die ene opstellingen staat.


Hanneke van Onna | Money coach | Geldopstellingen
A constellation of stars

Het woord ‘opstelling’ komt vanuit het universum. Daar waar de sterren in een constellatie staan, ogenschijnlijk los van elkaar, maar altijd in verbinding. Net als wij mensen.
Geld is overal. Maar waar ben jij in dit universum?

Wanneer je vaak kampt met schaarste, schulden of geldproblemen, of dat je zo gehecht bent aan je geld zodat je het niet uit kunt geven of als je bang bent of je in de toekomst wel voldoende zal hebben, dan is het tijd om een Geld Opstelling te doen.


Misschien heb je een verstoorde of gestoorde relatie met geld. Je hebt steeds net genoeg, of net te weinig, om rond te komen. Of je geeft, ondanks dat je heel goed weet dat je het niet moet doen, geld uit aan nutteloze dingen. Je voelt dat je jezelf en je de mensen om je heen eigenlijk tekort doet. Je weer dat je tot veel meer in staat bent. Maar ergens saboteer je jezelf steeds. Je voelt een onzichtbare rem op wat je buiten laat zien. Maar wat is die rem en beter nog, hoe kom je ervan af?


Het is angst. Opgeslagen in je onbewuste. Je komt er vanaf door te duiken in precies dat onbewuste. Hoe? Opstellingen is een van de manieren om het onzichtbare zichtbaar te maken. Het ongeziene, maar wel voelbare, duidelijk.


Volgens de Duitse psychotherapeut en founder van Familieopstellingen, Bert Hellinger:

“Geld wil ook iets opleveren – in the end. Daarom wacht geld om te worden uitgegeven. Om het te besteden aan iets goeds dat het leven vooruit helpt. “


Kortom: Jouw geld wacht erop om ‘bevrijd’ te worden zodat het rijkelijk mag gaan vloeien in en uit je leven en je wallet.


Jouw bevrijding start hier.


Wij ontvangen je graag in een groep of prive als je dat fijner vindt.

In liefde & overvloed

Hanneke

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page